Osallistu tutkimukseen!

Suurin osa tutkimusprojekteistamme liittyy aivokuvantamiseen, mutta moniin kokeisiimme voi osallistua myös kotoa selaimen avulla. Näillä sivuilla on listattu tällä hetkellä käynnissä olevia kokeita, joihin voit osallistua klikkaamalla 'Osallistu' -linkkiä kunkin kokeen kohdalta. Kokeet kestävät noin 5-15 minuuttia. Kaikkiin kokeisiin osallistuminen on vapaaehtoista, eikä sinua voida tunnistaa vastaustesi perusteella.

[1] Koskettaminen sosiaalisissa suhteissa
Koskettaminen on yksi intiimeimpiä sosiaalisen viestinnän tapoja. Tässä tutkimuksessa selvitämme, miten ihmiset koskettavat toisiaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja erilaisten ystävien, sukulaisten ja vieraiden ihmisten kanssa. Kokeesta on kaksi hieman erilaista versiota, voit halutessasi osallistua jompaankumpaan tai molempiin.

Osallistu sosiaalinen koskettaminen –tutkimukseen numero 1

Osallistu sosiaalinen koskettaminen –tutkimukseen numero 2


[2] Aikuisten eläinpelot
Eläimiin liittyvät pelot ovat eräitä yleisimpiä pelkoja. Monia vaarallisia eläimiä on tietenkin myös tarpeellista pelätä. Tässä kokeessa selvitämme mitä eläimiä ihmiset keskimäärin pelkäävät. Sinulle näyttään ruudulla valokuvia eriliaisista eläimistä, ja tehtävänäsi on yksinkertaisesti arvioida kuinka pelottavia eläimet ovat. Tämä koe on tarkoitettu aikuisille, mutta alempaa löydät myös lapsille tarkoitetun eläinpelkokyselyn, jonka lapsi voi täyttää yhdessä huoltajan kanssa
.

Osallistu aikuisten eläinpelkotutkimukseen


[3] Lasten eläinpelot
Tässä kokeessa kartoitamme, mitä eläimiä eri ikäiset lapset pelkäävät. Ruudulla näytetään valokuvia eriliaisista eläimistä, ja tehtävänä on yksinkertaisesti arvioida kuinka pelottavia eläimet ovat. Vastaamiseen ei ole alaikärajaa, mutta lapsi tarvitsee kokeeseen osallistumiseen huoltajan suostumuksen.

Osallistu lasten eläinpelkotutkimukseen


[4] Tunteiden kokeminen kehossa
Ihmiset kokevat monia tunteita paitsi mielessään, myös kehossaan. Tässä kokeessa selvitämme, millaisia kehollisia tuntemuksia erilaiset tunteet, kuten pelko ja viha ihmisissä aiheuttavat. Kokeeseen osallistuminen on helppoa ja hauskaa - sinua pyydetään värittämään omia tunteitasi kehossa!

Osallistu tunteet kehossa -kokeeseen


[5] Tunteiden viestiminen äänen avulla
Ihmiset viestivät tunteitaan paitsi kertomalla niistä, myös esimerkiksi kasvonilmeiden ja äänenpainojen avulla. Tässä tutkimuksessa selvitämme, kuinka ihmiset tunnistavat toisten tunnetiloja heidän äännähdystensä perusteella. Sinulle soitetaan erilaisia lyhyitä äännähdyksiä, ja tehtävänäsi on arvioida, miltä äänen päästävästä henkilöstä tuntuu. Kokeen tekeminen onnistuu parhaiten jos käytätä kuulokkeita. Jos sinulla ei ole kuulokkeita, koita tehdä koe mahdollisimman hiljaisessa ja rauhallisessa paikassa. Huomaa – arvioitavia ääniä on todella paljon, mutta ei haittaa jos et jaksa tehdä koetta loppuun asti. Koeta kuitenkin edetä niin pitkällä kuin vain suinkin mahdollista!

Osallistu tunneäänien havaitsemiskokeeseen


Back to front page